Home Hoe het begon.. Groepsvervoer Trouwrijden Demonstraties Rouwrijden Contact
logo-geel (152K)

 

Demonstraties

 

Bent u op zoek naar een bijzonder programma dat uw evenement kan opfleuren? Misschien is een van onderstaande demonstraties iets voor u.

Carrousel
Een even aantal aanspanningen rijdt verschillende figuren; achter elkaar, door elkaar, naast elkaar maar vooral mét elkaar. Carrousel rijden vraagt om nauwkeurigheid en oplettendheid van zowel koetsier als paard.  

Verschillende aanspanningen
‘Verschillende aanspanningen’ is een opbouwende demonstratie: naarmate de demonstratie vordert, worden de aanspanningen steeds groter. We beginnen met een enkel paard en eindigen met 6 paarden voor de koets. Alle mogelijke varianten daartussen kunnen we laten zien.

vier Randem (18K)

Ringsteken
Ringsteken is een heel oude sport, die waarschijnlijk is afgeleid van de oude ridderspelen. De jonkvrouwe stelde tijdens de ridderspelen een ring ter beschikking, die aan een paal werd bevestigd. De ridders moesten proberen deze ring met hun lans te ‘steken’. Degene die daar als eerste drie maal in slaagde werd winnaar en eigenaar van de ring.
Als u deze oude sport eens wilt proberen, kan Stalhouderij ’t Kleine Blaar u daarbij helpen. En niet alleen krijgt u dan begeleiding bij het ringsteken, maar ook een deskundige uitleg hoort daarbij.   

Oude landbouwwerktuigen
Harkkeerder, zelfbinder graanmaaier, stortkar, heen en weergaande kantelploeg, zegt het je iets? Het zijn allemaal werktuigen die in het midden van de vorige eeuw gebruikt werden om het land te bewerken. Nu bijna van het land verdreven door trekkers en machines met hun hoogstaande technische snufjes. Bijna.. want Jan Wolters is fanatiek verzamelaar van nog werkende paardenmachines.
Voor het geven van een demonstratie met deze bijzondere verzameling is Stalhouderij ’t Kleine Blaar altijd in!

ploegbinder